JCD8898 750W Lehimleme İstasyonu

Bu yazımızda ilginizi çekebilecek başarılı bir ürün olan JCD8898 Lehimleme İstasyonu‘nu inceleyeceğiz. Ancak öncesinde lehimlemenin ne olduğuna, önemine ve bazı püf noktalarına değineceğiz.

Lehimleme Nedir?

Elektronik atölyelerin olmazsa olmazı olan lehimleme istasyonları, devre kartlarında yer alan elektronik komponentlerin bağlantılarını sağlamak ve başarılı bir iletkenliği gerçekleştirmek için kullanılır. Lehimlemenin genel tanımını yapacak olursak; iki ya da daha fazla sayıda metal parçanın, görece düşük erime sıcaklığına sahip bir dolgu metali veya alaşımı eritilip bağlantı yerine akıtılarak, tutturulması işlemidir, diyebiliriz.

Devre elemanlarını birbirine kaynaklama yaptığımız lehimleme işlemini, lehim dediğimiz bir malzeme ile yapıyoruz. Lehimler genellikle yüzde 36 kurşundan ve yüzde 64 kalaydan oluşan bir alaşımdır. Kalay miktarının artması lehim kalitesini arttırır. Çünkü kalay miktarı arttıkça alaşımın ergime sıcaklığı düşer.

Lehim telleri tedarik edilirken üzerindeki işaretlere ve alaşımın oransallığına dikkat etmekte fayda vardır. Lehimleme işleminin yapıldığı aparata havya kalemi denilmektedir. Uç kısmının şekil ve kalınlık olarak bir çok çeşidi bulunmaktadır. Öte yandan devre kartında bulunan mevcut lehimi eritme işlemi ise sıcak hava tabancası ile gerçekleştirilir.

Direnc.net stoklarından farklı değerlerdeki lehim tellerine, krem lehim ve tüp lehimlere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca gerekli diğer lehimleme malzemelerine yine buradan ulaşabilirsiniz.

JCD8898 750W Lehimleme İstasyonu Ve Özellikleri

Hem havya kalemi hem de sıcak hava tabancasının bulunduğu cihazlara Lehimleme İstasyonu denir. JCD8898 750W Lehimleme İstasyonu da yapısında Havya Kalemi ve Sıcak Hava Tabancası bulundurmaktadır. JCD8898 750W Lehimleme İstasyonu, Havya Kalemi ve Sıcak Hava Tabancası için anlık sıcaklığı göstermek amacıyla 2 adet LCD dijital ekranı bulunmaktadır.

Düşük gürültü ve kapladığı alandan tasarruf sağlayan bir tasarıma sahip bu cihaz, ısıtıcının ömrünü etkili bir şekilde uzatmak ve sıcak hava tabancasını korumak için otomatik soğutma fonksiyonuna da sahiptir.

AC 220 Volt şebeke geriliminde çalışan, 750 Watt güç değerine sahip bu lehim istasyonu cihazının, Sıcak Hava Tabancası 100 °C ~ 480 °C aralığında ve Havya kalemi ise 180 °C – 500 °C aralığında çalışmaktadır. Sıcak Hava Tabancası için farklı ölçülerde başlıklara sahiptir. Böylece ısıtmak istediğiniz alanı kontrol edebiliyorsunuz. Sıcak Hava Tabancası’nın Hava akış hızı maksimum 150 Litre/dakika’dır.

Havya İstasyonu’na ait havya kalemi ve sıcak hava tabancası, yüksek sıcaklık değerlerinde çalıştığından, kullanım sırasında dikkati olunmalıdır. Elde edilen sıcaklık kontrol edilmelidir. Soğuma tamamlanmadan lehim bölgesine temas edilmemelidir.

Ayrıca lehim esnasında çıkan gazlar kesinlikle teneffüs edilmemelidir. Ortaya çıkan bu gazların tahliyesi sağlanmalıdır. Lehimleme işleminden sonra eller, bol su ile yıkanmalıdır. Lehimleme gerçekleştirilirken, havya kalemi ile lehim teli değil, lehim yapılacak metal kısım ısıtılmalıdır. Isıtılan metal kısma lehim teli temas ettirilmelidir.

Metal kısım yeterli ısıya ulaştığında lehim telini eritecek ve aşağıdaki görselde yer aldığı gibi ideal şekilde lehimlenmiş olacaktır. Havya kalemi ile lehimleme yapıldığında, havya ucunun temizliğine dikkat edilmelidir. Hatta lehim pastası da kullanılmalıdır. Malzeme yüzeyinin temizlenmesi ve oksitlenmenin engellenmesi amacıyla kullanılır. JCD8898 750W Lehimleme İstasyonu’nu mağazamızdan temin etmek için buradan ulaşabilirsiniz.

Direnc.net Youtube kanalından JCD8898 750W Lehimleme İstasyonu tanıtım videosunu izleyebilirsiniz:

Likes:
5 1
Views:
956
Article Categories:
Ürünler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir